• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,350 ↑
    CZK / CNY 3,240 ↑
    CZK / DKK 3,375 ↑
    CZK / EUR 25,165 ↑
    CZK / CAD 17,195 ↑
    CZK / PLN 5,825 ↑
    CZK / CHF 25,729 ↑
    CZK / USD 23,481 ↑
    CZK / GBP 29,375 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2015

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Wall Street na závěr týdne zamířila níže

    Americké indexy v páteční seanci poklesly a smazaly tak své týdenní zisky. Index S&P oslabil o 0,65 %, Dow Jones o 0,73 % a Nasdaq ztratil 0,57 %. Spotřebitelská důvěra dle University of Michigan za červen vyrostla na 94,6 b.

    celý článek »

    Jak obchodovala Amerika 12. 6. 2015

    Poslední obchodní den tohoto týdne zakončily hlavní americké indexy následovně: DJIA (-0,78 %), S&P500 (-0,70 %) a technologický NASDAQ (-0,62 %). Pár EUR / USD uzavírá týden na hladině 1,1252, ropa WTI 59,99 USD za barel (-1,28 %), zlato 1179,70 USD za..

    celý článek »

    Řecká sága není ani tak o euru, jako o politice

    Řecká jednání připomínají nekonečnou telenovelu. Zdlouhavý seriál s jasně vymezenými hlavními postavami. Namísto nekonečně mnoha epizod, které se točí okolo vděčného tématu „miluje mě nebo nemiluje“ tu mámě věčný evergreen „zaplatí Řecko nebo nezaplatí?“.

    celý článek »

    Co má společného Budweiser s organizací FIFA?

    Autor: Bc. Stuchlík Aleš Budweiser je velkým zastáncem FIFA. Tohle přátelství započalo již v roce 1986 na světovém šampionátu v Mexiko City. Tato značka je tak úzce spjata s FIFA, že řídící orgán světové fotbalové asociace přinutil Brazílii, aby stáhli...

    celý článek »

    Eso v rukávu pro evropské akcie

    V jednom z nedávných příspěvků jsem se zde rozpovídal o relativní atraktivitě amerických a evropských akcií. Násobky jsou našponované u obou, pro ty druhé podle mne hovoří zejména situace kolem zisků: V USA jsou marže, zisky a jejich podíl na celkových příjmech na mimořádně vysokých úrovních.

    celý článek »

    K odchodu Řecka z eurozóny nechybí zase tak moc

    Syriza oficiálně tvrdí, že chce, aby Řecko v eurozóně zůstalo. Síla jejího přesvědčení je ale evidentně diktována okolnostmi. Nemá smysl, aby se země snažila o setrvání v unii, když jí to zajistí pouze roky stagnace a možná další bolest ve formě „strukturálních reforem“, které jsou na Řecko uvalovány z ideologických důvodů.

    celý článek »

    Souhrn 12.6. - Řecko a Merkelová posílají trhy do výrazného propadu, euro překvapivě posílilo, ropa klesá, BCPP opět pod 1000 body kvůli bankám, O2 uhájila 90 Kč

    Pražská burza zakončila celkově ne příliš povedený 24. týden silnější korekcí, která svedla index PX opět od hranici 1000 bodů. Evropa dnes v první polovině dne vcelku obstojně odolávala pochybnostem ohledně vývoje v Řecku poté, co vyjednavači MMF...

    celý článek »

    Jak obchodovala Evropa 12.6. 2015

    Představitelé MMF opustili čtvrteční jednání s Řeckem, protože nepřinášelo žádný posun. Donald Tusk, předseda Evropské rady prohlásil, že Řecko hraje hazardní hru a oddaluje řešení krize.

    celý článek »

    Summary: AP Moeller Maersk, Twitter

    Evropa:Akcie AP Moeller Maersk (DIP) dnes ztrácí přes tři procenta. Negativnímu sentimentu nahrává zpráva konzultantské společnosti Drewry Shipping Consultants, která vyjadřuje obavy z letošní expanze přepravních kapacit, respektive jejího dopadu na profitabilitu sektoru.

    celý článek »

    Bez USA by skandinávský model nefungoval

    Skandinávie, severský ráj. Nikde jinde na Zemi se nepodařilo tak dobře skloubit velice progresivní stát blahobytu a vysoké tempo růstu. Není překvapením, že severské země vedou různé žebříčky spokojenosti a prosperity.

    celý článek »

    ČEZ schválil dividendu, management přišel o odměny

    Energetický gigant ČEZ vyplatí svým akcionářům stejnou dividendu jako v minulých dvou letech, 40 korun za akcii před zdaněním. Firma celkem na dividendách z loňského zisku vyplatí zhruba 21,5 miliardy korun, což činí 73 procent z očištěného čistého zisku skupiny za rok 2014.

    celý článek »

    Francúzska ekonomika a CAC40

    Včera sme Vám priniesli analýzu o nemeckej ekonomike a indexe DAX30. Dnes rozširujeme analýzu o ekonomiku Francúzska a index CAC40. Začiatkom budúceho týždňa sa môžete tešiť ešte na analýzu FTSE100 a EUROSTOXX50, ktoré uzavrú náš blok o európskych...

    celý článek »

    Americká výrobní deflace polevuje s růstem ropy

    Index cen výrobců ve Spojených státech za květen vykázal 0,5procentní růst, což je relativně velká změna ve srovnání s předchozími měsíci. Přičinily se hlavně energie, které spolu s dražší ropou rostly na ceně o 5,9 procenta.

    celý článek »

    Prada v 1Q15 bojovala s problémy v Číně

    Italský výrobce luxusních oděvů a doplňků Prada dnes zveřejnil hospodářské výsledky za první čtvrtletí fiskálního roku. Zisk Prady, která prodává pantofle za 695 dolarů nebo peněženky za 860 dolarů, v prvním kvartále zaostal za očekáváním analytiků, poté co se Prada neustále potýká s čínským propadem tržeb.

    celý článek »

    Řecko posílá akciové burzy do červeného

    Vyjednávání ohledně řeckého dluhu v posledních dnech významně ovlivňuje finanční trhy. Zatímco v této souvislosti jsme včera zaznamenávali zisky, dnes je tomu přesně naopak. Index Stoxx 600 padá o tři čtvrtě procenta a v červeném se..

    celý článek »

    Jazykové kurzy v zahraničí

    V dnešní době se stává čím dál větším trendem vycestovat za studiem jazyka do zahraničí. Jaké jsou vlastně výhody učit se např. anglicky v Anglii? Těch výhod je hned několik. Angličtinu uslyšíte ze všech stran a v každé denní době, nejen v průběhu lekcí.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 12.06.2015

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 11.6.Změna12.6. Americký dolar USD 1 24.3310 -0.01%24.3280...

    celý článek »

    Pravidelné investice s ČSOB

    Téma pravidelného investování finančních prostředků se na českém finančním trhu objevuje v poslední době stále častěji. Klientům je nabízeno významnými finančními skupinami a nově si pravidelné investice jako stěžejní téma pro své klienty vybrala i skupina ČSOB.

    celý článek »

    Strauss-Kahn není vinen kuplířstvím

    Bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu Dominique Strauss-Kahn byl zproštěn obžaloby v případu údajného kuplířství. Z toho byl podezřelý kvůli účasti na večírcích s prostitutkami.

    celý článek »

    Čína pracuje na pádu měnové „velké čtyřky“

    Asi 95 % všech měnových rezerv se skládá pouze ze čtyř měn. Jsou jimi americký dolar, euro, japonský jen a libra. Centrální banky této „velké čtyřky“ nechávají své rozvahy růst, některé tak činí už roky a nejsou patrné známky toho, že by mělo dojít ke změně.

    celý článek »

    Kakao: Propad ghanské produkce přinese na trh volatilitu

    Termín dodávek kakaových bobů z Ghany do Evropy připadá na počátek příštího týdne. Na trhu s kakaem tak lze očekávat období značné volatility.Ghana, která je druhým největším producentem kakaa na světě, se v letošním roce potýká s neočekávaným poklesem produkce.

    celý článek »

    Nemovitostní ETF

    Na burze najdeme mnoho tříd aktiv – od podílů ve firmách, neboli akcií, přes dluhopisy, komodity až po nemovitosti. V případě nemovitostí si však musíme uvědomit několik důležitých věcí.

    celý článek »

    Zlato před PPI USA stále na hranici 1180

    Zlato klesá 0,2% d/d na 1179. Trh dnes získá impuls k obchodování ve 14.30 SEČ, kdy bude zveřejněn květnový Index PPI. Průmyslové ceny sníženými cenami ropy a energií meziročně klesají, ovšem i jádrová inflace bez cen energií a potravin je hodně...

    celý článek »

    Twitter: GŘ Costolo odstoupil

    Gen. ředitel Twitteru Dick Costolo včera oznámil po 5 letech odchod z funkce. Costolo byl v poslední době kritizován za příliš pomalý nárůst uživatelů a nedostatečné změny produktů firmy.

    celý článek »

    Dlouhodobé investiční příležitosti (DIP) – sektor Healthcare

    Výběr správných titulů je při investování na kapitálových trzích klíčovou podmínkou pro zvyšování hodnoty portfolia. Analytický tým Patria Research proto pravidelně vybírá cenné papíry s atraktivní valuací, slibnými sektorovými vyhlídkami a zajímavým růstovým potenciálem, které následně presentuje jako vhodné investiční příležitosti v rámci dvou základních produktů: Krátkodobých investičních tipů a Dlouhodobých investičních příležitostí (DIP).

    celý článek »

    Evropa na konci týdne ztrácí, pod tlakem řecké tituly

    Evropské akciové trhy v závěru týdne zamířily do záporného teritoria, když nervozitu investorů stále podporuje vývoj situace v Řecku. Včerejší zprávu o velkých rozdílech v klíčových oblastech mezi tamní vládou a MMF následovala výzva, aby Řecko ustoupilo od svých požadavků, protože jinak bude reálně čelit bankrotu.

    celý článek »

    USA: Průmyslové ceny zůstávají oslabeny

    14.30 SEČ - USA: PPI (05 2015, m/m,%) 14.30 SEČ - USA: PPI bez cen potravin a energií (05 2015, m/m,%) Očekávání: 0,4 Očekávání: 0,1Předchozí: -0,4 Předchozí: -0,2 14.30 SEČ - USA: PPI (05 2015, y/y,%) 14.30 SEČ - USA: PPI bez cen potravin a energií.

    celý článek »

    Nejčasteji obchodované komodity

    Obchodování s komoditami se v posledních několika letech stalo velmi populární. Každý den více lidí se zapojí do obchodu s komoditami (link is external) . Komoditní obchodování zahrnuje zemědělské a průmyslové komodity.

    celý článek »

    Měnový pár USD/CHF celý týden stagnuje

    Kurz měnového páru amerického dolaru a švýcarského franku je od pondělního otevření trhů mírně pod touto otevírací hladinou.Po pondělním zahájení obchodování se kurz páru USD/CHF sice okamžitě začal propadat a celé pondělní obchodování se udržel v...

    celý článek »

    MMF přerušil jednání s Řeckem

    Představitelé MMF opustili čtvrteční jednání, protože nepřinášelo žádný posun. Donald Tusk, předseda Evropské rady prohlásil, že Řecko hraje hazardní hru a oddaluje řešení krize. Řecko a mezinárodní věřitelé tak stále zůstávají daleko dohodě o úvěrové...

    celý článek »

    Pátek Praha zahájí v červeném teritoriu

    Pražská burza ve čtvrteční obchodní seanci mírně rostla, index PX přidal 0,2 %. Hvězdou dne byly opět akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které s rychle se blížící dividendou získaly 2 % na 622,40 Kč a obchodní seanci uzavřely na denním maximu.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza ve čtvrteční obchodní seanci mírně rostla, index PX přidal 0,2 %. Hvězdou dne byly opět akcie elektrárenské společnosti ČEZ, které s rychle se blížící dividendou získaly 2 % na 622,40 Kč a obchodní seanci uzavřely na denním maximu.

    celý článek »

    Komerční banka: Technická analýza grafu

    5 351 50denní klouzavý průměr, 5 224 20denní klouzavý průměr, 5 070 200denní klouzavý průměr. Titul opět hledá podporu na 200denním klouzavém průměru. MACD klesla pod spouštěcí linii a vydala prodejní signál. Objemy obchodů stagnují.

    celý článek »

    Americký maloobchod dolaru pomohl

    Americký dolar včera proti společné evropské měně posílil. Od rána bylo obchodování poměrně nervózní v očekávání vydání nejdůležitější statistiky týdne - amerických maloobchodních tržeb. Jejich celkový růst trhy nepřekvapil, když celkový růst...

    celý článek »

    Ustupte, nebo zbankrotujete! Atény čelí ultimátu

    Čtvrteční neúspěšné vyjednávání Řecka s jeho mezinárodními věřiteli o další úvěrové pomoci bylo podle některých komentářů provázeno jasným ultimátem na adresu Atén: mají do příštího týdne ustoupit od svých požadavků, jinak budou čelit bankrotu.

    celý článek »

    K čemu je dobrá hotovost v portfoliu?

    Médii nedávno proběhla zpráva, že hotovostní rezervy Berkshire Hathaway dosáhly 50 miliard USD. O Warrenu Buffettovi je známo, že strategicky vyčkává na tu pravou investiční příležitost, ale následně jedná velmi rozhodně.

    celý článek »

    DOWER-D: Už to Řecko vážně neberme vážně!

    Politikové si s námi jen hrají, stojí to nervy a k ničemu dobrému to nevede . Vtahují nás do své hry, předvádějí svaly, odvádějí naši pozornost od důležitějších problémů a přitom dobře vědí, že se nic nestane a - z mnoha pro ně praktických důvodů - se...

    celý článek »

    O řeckém napětí a špatném průmyslu

    Sázky na další ústupky Angely Merkelové Řecku vlily akciím novou krev do žil. Tedy především těm evropským – ty si připsaly více než dvě procenta. Podle spekulací v tisku je kancléřka Merkelová připravena přijmout výrazně zeštíhlený reformní..

    celý článek »

    Na vlastní riziko: Internet je stále nebezpečnější

    Množství bezpečnostních hrozeb na internetu vytrvale roste, shodují se zprávy počítačových společností. Dochází i k vysokému nárůstu cílených útoků a hacktivismu. Mobilita, virtualizace a další technologie mění způsob podnikání. A zatímco...

    celý článek »

    Podnikatelé a živnostníci nejsou zloději a podvodníci

    Této vládě se toho moc nepodařilo, jen má štěstí. Má štěstí, že předchozí vláda skončila velmi neslavně, má štěstí, že krize byla překonána, má štěstí, že ekonomika roste. Bez zásluh sklízí, co nezasela. Vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL však má jeden...

    celý článek »

    Opozice navrhuje zjednodušit kontroly ve firmách

    TOP09 navrhuje zřídit na krajských úřadech jednotná kontrolní místa. Měla by odstranit roztříštěnost kontrol do desítek institucí, jejich neprovázanost, různé požadavky a neefektivitu. O potřebnosti změně současného stavu, kdy řetězením různých...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »

    Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem

    Hlavní zámořské indexy uzavřely páteční obchodní seanci výrazným růstem, kdy indexy S&P 500 a Nasdaq 100 dokázaly uzavřít s růstem přes 1 %. Růst byl podpořen dvěma faktory, tím prvním jsou solidní výsledky Googlu (Alphabet) a Microsoftu.

    celý článek »

    Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃

    Společnost Abbvie (ABBV.US) po zveřejnění výsledků za první čtvrtletí roku 2024 klesla o téměř 4,0 %. Reakce investorů na zveřejnění odráží smíšenou zprávu. Poklesy lze přičíst především zklamání z prognóz prodejů vlajkového léku společnosti Humira. Ně...

    celý článek »